Garantie pentru Sume Retinute

Garantie pentru Sume Retinute

Garantie pentru sume retinute

Garanție pentru sume reținute este un instrument de garantare validat prin lege ce poate fi folosit pentru constituirea garanției solicitate de autoritățile contractante pentru deblocarea sumelor reținute conform clauzei din contractele de lucrări.

Înlocuirea reținerilor monetare stabilite de către beneficiari şi constituite în conturi bancare deschise pentru beneficiari şi închise pentru executanții de lucrări, cu scrisoare de garanție are drept scop creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene alocate programelor operaţionale, precum şi îmbunătăţirea fluxului de plăţi către antreprenori.

Scrisoarea de garanție pentru sume reținute acoperă plata în favoarea Beneficiarului a unei despăgubiri, în situația în care Contractantul a eșuat în îndeplinirea obligației (obligațiilor) de a remedia un defect (defecte) pentru care este răspunzător potrivit prevederilor Condițiilor de Contract. Se pot debloca şi garanții deja constituite pentru contracte mai vechi, prin înlocuirea cu o scrisoare de garanție privind sumele reținute.

Pentru a obtine o polita de Garantie privind sumele retinute, o companie trebuie sa intruneasca anumite criterii de eligibilitate si din acest motiv, societatile de asigurari efectueaza o analiza economico-financiare inainte de a inainta vreo oferta. Documentele necesare pentru aceasta analiza sunt urmatoarele:

– Ultimele doua bilanturi incheiate
– Ultima balanta incheiata
– Contractul de lucrari


Daca aveti nevoie de mai multe informatii sau doriti sa obtineti o oferta, va rugam sa nu ezitati si sa ne contactati.

Sunteti de acord cu GDPR

Contacteaza-ne

Navigare

TRANSILVANIA