Interviu cu Alex cincu pentru Manager.ro

Lumea a evoluat, la fel si modelul de business. Intr-o lume globalizata, in care parteneri din toate colturile lumii isi dau mana si pun bazele unui business, garantia ca partile isi respecta cuvantul cand vine vorba de tranzactii financiare, este mai necesara decat oricand. Aici intervin profesionistii. Oamenii care au in fisa postului asigurarea ca partenerul tau de afaceri se tine de cuvant.


Transilvania Garant IFN S.A, un IFN aparut recent pe piata din Romania, vine in intampinarea mediului de afaceri cu solutii intocmite de profesionisti, pentru tranzactii in care siguranta, eficienta, seriozitatea si profesionalismul sunt principii de baza intre parteneri. Dar ne va povesti mai multe despre cum functioneaza acest sistem chiar directorul General al Transilvania Garant IFN, Alex Cincu, intr-un interviu acordat in exclusivitate Manager.ro

Manager.ro: Conceptul de IFN este relativ nou pentru piata autohtona, multe companii inca nu cunosc beneficiile colaborarii cu o institutie financiara nebancara, in raport cu o banca obisnuita. Care sunt avantajele pe care le au clientii daca aleg un IFN, in detrimentul unei banci?


Alex Cincu: Conceptul de IFN pe piata autohtona este cunoscut datorita institutiilor financiare nebancare care desfasoara, deja de ceva timp, activitatea de creditare. Bineinteles, un IFN nu inseamna doar creditare, ci si o gama variata de servicii financiare spre utilitatea clientului final. Servicii financiare care pot fi mult mai avantajoase decat cele oferite de banci, de exemplu in cazul scrisorilor de garantie emise de catre Institutiile Financiare Nebancare, unde conditiile de acordare sunt foarte flexibile pentru client, chiar avantajoase.  

Manager.ro: Aprofundand acest subiect, exista totusi mai multe IFN-uri in Romania si, fiecare functioneaza dupa un regulament propriu, raportat, desigur, la legislatia in vigoare. Ce aduce in plus Transilvania Garant IFN S.A pe piata din Romania?

Continuarea o gasiti pe manager.ro

Garanții

Scrisoarea de garanție emisă de către noi este o formă alternativa a garanției clasice, constituită prin depozitarea și blocarea disponibilităților bănești, care folosește aceluiași scop și anume garantarea îndeplinirii obligațiilor contractuale prevăzute între părți. Folosirea Scrisorii de Garanție, în locul garanțiilor clasice, are ca avantaj principal faptul că elimină obligația de a bloca bani sau bunuri sub forma de garanție în favoarea Beneficiarilor.

FACTORING

Prin factoring sunt transformate rapid în lichidități facturile pe care o societate comercială/un agent economic (Aderent) le emite partenerilor comerciali (Debitori Cedați). Având în vedere faptul că termenele de încasare de la Debitorii Cedați variază de la 15 până la 120 de zile, prin Factoring Aderentul își asigură lichiditatea imediată înainte de scadența finală a facturilor emise.

Contactează-ne

Suntem mereu deschiși noilor oportunități și te așteptăm să faci parte din familia noastră.

Ne propunem să fim cei mai buni parteneri ai tai și ai afacerii tale.

Răspundem cu promptitudine.